Студентите по Архитектура  Мартин Вандов, Васил Вандов и Теодор Узунов

...
Студентите по Архитектура  Мартин Вандов, Васил Вандов и Теодор Узунов
Коментари Харесай

Близо 200 студенти по архитектура от 50 държави идват на Витоша през октомври

Студентите по Архитектура  Мартин Вандов, Васил Вандов и Теодор Узунов не престават работата си по подготовката на Международната среща на националните координатори на Европейската архитектурна студентска асамблея – ЕАСА – през октомври.
За предаването „ Преди всички “ по „ Хоризонт “ Мартин изясни, че първото българско присъединяване в ЕАСА е било през 1990 година  Теодор изясни, че кандидатстването за семейството е траяло близо 2 години, а полемиките са траяли над 20 часа. Очакват се близо 200 студенти от 50 страни.

„ Най- значимото е да покажеш интензивност в мрежата на студентите по архитектура в Европа. На тази среща, която ние ще организираме, в действителност всички страни, които имат предпочитание да бъдат домакини на събитие в мрежата, идват с готови концепции, хрумвания за някакъв план. В множеството случаи те са в действителност много впечатляващи и е забавен самият метод, по който се избират страните домакини “.

Темата на срещата в България е „ последователност “. Тя е обвързана с местоположението, на която ще се организира събитието - София и Витоша и връзките сред града и планината. Младежите реставрират хижа „ Боерица “ във Витоша за събитието.

„ Концепцията е да стартираме с едно световно, генерално проучване на града и на планината в подтекста на сградния фонд, т.е. изоставените постройки, тъй като нашата хижа беше изоставена може би и 15-тина години преди нашето идване “

Поредица доброволчески акции и характерни действия целят да придадат нов образ на хижата посредством симбиоза сред „ достоверността на мястото, атмосферата на средата и висококачествни материали, които влагаме “, обясниха студентите. Засега е подготвен планът и графикът за дейностите.

Всяка просветителна система по архитектура има някаква лична характерност, която е значимо да се резервира, счита Теодор Узунов. Слуд като приключат с образованието си, и тримата младежи желаят да останат у нас и да се занимават забавни проблеми, изясни Мартин Вандов:

„ Много елементарно е да отидеш в чужбина и да станеш част от една система и обичаи, които към този момент са в ход. Там мъчно би  намерил ниша и нещо, което още не е вярно, до момента в който тук доста неща като че ли към момента предстоят. За нас е отлично, че навръх границата сред образованието и практиката - професионалния свят, имаме опцията да работим върху действителен проблем, единствено че с по-голямата да независимост и равнище на експерименталност,  при това с доста наши сътрудници “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР